Thursday, 7 April 2011

Bersyukur atau TIDAK? Gembira atau SEDIH? TERKEJUT atau TERUJA?

Pada 7 .04.2011 bersamaan Hari Khamis..... pada pukul 6 petang ~!!

Keputusan peperiksaan masa sesi 2/2010/2011 result sem 4 telah keluar...
Mula2 rasa cam biasa sebab tengok result sama macam semester lepas.. Masih kekal dalam takhta dekan iaitu atas dari 3.5 . Masuk sem nih kira nya dari sem 1 hingga sekarang masih kekal..bersyukur sangat :) cuma sem nyh berlainan !! tahu apa yg lain?? di sebalik keputusan ni dan sepanjang semester ni macam2 dugaan terpaksa ditempuhi dan macam2 kisah tercipta ^-^ sukaduka..pahit..derita..tangisan..makian..cacian..fitnah dan bermcam lagi perasaan.. Sakit dan sakit dan sakit.. pergi klinik lebih 10x.. 

Sehari sebelum final exam saya menangis teruk, tahu kekasih curang untuk kali ke berapa dah, tibe2 dia buang kita macam tuh dan macam2 penipuan serta kekejaman... masa nak jawab paper arab, saya tinggalkan esei..sbb saya dah blank..malam sebelum tu nangis teruk sgt dan saya tertidur.. bangun2 dah pgi so tak study apa..!! wang ringgit berhabis untuk mengubati sakit dan untuk mendapatkan ilmu :) semua ini sangat berharga.. sebenarnya harga ilmu itu tidak ternilai dan lebih berharga dari emas atau wang ringgit !! Ditinggalkan kekasih , di fitnah orang sekeliling, masalah kewangan,  kesunyian, ketakutan , kehilangan diri dan arah tujuan hidup..hampir putus asa.. 

TAPI...! DOA SEORANG IBU itu menaikkan semula semangat dan SOKONGAN SAHABAT2 ..buat diri rasa makin KUAT... !! BANGUN KHADIJAH..MELANGKAHLAH..JGN PNDG BELAKANG.. !! (Betullah kata JANGAN PANDANG BELAKANG..BAHAYA....hehehe)... KEGAGALAN HIDUP DAN KESUSAHAN HIDUP BUKANLAH PENGHALANG KITA UNTUK BERJAYA..POKOK PANGKALNYA DIRI KITA..JIWA KITA KENA KUAT.. 


P/S: BAK KATA UMMI SAYA.." NAK JADI ORANG BERJAYA MMG SUSAH..NAK GAGAL SGT MUDAH DAN KALAU DAH GAGAL DAN TERUS NAK GAGAL ITULAH ORANG YANG PALING GAGAL DAN TAK KAN BERJAYA SELAMANYA.."




Exam Result for Semester November 2010
GPA: 3.71
CGPA: 3.73
Code
Course Title
Course Grade
Remarks
 EID1123
 PSIKOLOGI PENDIDIKAN
 A
 
 EID1143
 ULUM AL-QURAN
 B
 
 EID1163
 SENI KHAT
 A
 
 EID2213
 BAHASA ARAB III
 A
 
 EID3183
 KAUNSELING DALAM PENDIDIKAN ISLAM
 A
 
 ZEU1223
 PROFICIENCY ENGLISH II
 B
 
 ZPU1003
 PENGAJIAN NEGERI MAJU
 A
 

























 


9 comments:

  1. wahhh ..alhamdulillah
    tahniah2 ye wak,hebat!
    dugaan yg dtg tu tak mghalang awk utk terus berjaya
    congrats! :)

    ReplyDelete
  2. thanks wak :)
    dan awk pun kena tanamkan keazaman..
    lps nyh awk tempuhi zaman belajar..
    tabah tau @@

    ReplyDelete
  3. hehe baek lah ustzhhhh ..
    sy akan cuba utk tabah mcm awk :)

    ReplyDelete
  4. salam..

    selamat maju jaya...tahniah..

    setuju dgn kta2 umi awak tu..

    ** folo ur blog,.

    ReplyDelete
  5. wslm..

    terima kasih.

    semoga berjaya dan bahagia d dunia dan akhirat juga ..amin..

    ibu selalu memikirkan yg terbaik utk anak2 dia..kdg2 smpai korbankan kepntgn diri mereka..

    sygilah ibu kita..

    ReplyDelete
  6. tahniah.. result yang sangat cemerlang :)

    ReplyDelete
  7. terima kasih misz nana :)
    rezeki je tuh..

    ReplyDelete
  8. fuyoo taniah!! sya SUKA blog kamu ceria ngn bntang2..

    ReplyDelete
  9. terima kasih :)

    harap dapat ceriakan awk semua juga <3
    hehehe

    ReplyDelete